Felhívás: Helyi közösségek és Magyarország boldog jövőképének megfogalmazása

Egy olyan korszakváltásban vagyunk, amely gyökeresen átalakítja a jelenlegi világunkat, társadalmi-gazdasági rendszereinket. A változás elkerülhetetlen.

Rajtunk múlik, hogy ebbe tudatosan, egy boldog jövőképpel vagy tudattalanul, az eseményekkel sodródva lépünk bele.

Mindezek miatt szükségünk van egy lelkesítő, örömteli jövőképre – egyéni, helyi közösségi és társadalmi szinten egyaránt. A sorsunk iránt érzett felelősségünktől vezérelve az alábbi felhívást tesszük közzé:

1. Minden embert arra kérünk, hogy továbbítsa családjának, barátainak, ismerőseinek és olyan közösségeknek, akik az emberekért, a közjóért munkálkodnak.

2. Minden embert és szervezetet arra kérünk, hogy fogalmazza meg saját közössége és Magyarország boldog jövőképét néhány bekezdésben, legfeljebb két A/4-es oldal terjedelemben.

3. Az elkészült jövőképeket kérjük, hogy tegyék közzé az interneten, illetve küldjék el a [email protected] címre. Ezeket a www.jovokepzok.hu/jovokepek oldalon közkincsként megjelentetjük.

4. A jövőképek gyűjtésével a célunk a közös nevező megtalálása, ami alapjává válhat a magyarság megújulását szolgáló közös jövőképnek. A közös jövőkép megvalósulását mindenki egyéni és csoportos szinten segítheti a hitének, vallásának, belső útjának megfelelő teremtő eszközökkel.

Szolgálják ezek a nyilvános jövőképek közös jövőnkbe vetett hitünk erősítését, egymástól való tanulásunkat és az értékteremtő cselekvést. Hiszünk abban, hogy ezáltal jobban megtaláljuk az értékes kapcsolódásokat és együttműködési lehetőségeket társadalmi szinten, segítve a megfogalmazott jövőképek megvalósulását.

Szeretettel és Köszönettel:
A Jövőképzők közössége – jovokepzok.hu
2020. január 12.

Jövőképek Gyűjteménye